Praktische informatie over vorming

image description

Duur

Een vorming duurt bij voorkeur twee lesuren. Dat zorgt voor voldoende tijd voor de getuigenis van de begeleider, de mogelijkheid voor de leerlingen om vragen te stellen en om interactief in gesprek te gaan met de leerlingen. Een aangepaste timing voor een vorming kan uiteraard besproken worden.

Aantal leerlingen

Om een veilige sfeer en open dialoog te bevorderen, telt een groep best maximum 20 leerlingen. Een grotere groep kan worden besproken, maar zal ongetwijfeld een impact hebben op de interactie tussen de leerlingen onderling en met de begeleider.

Kostprijs

Een vorming van maximum twee lesuren kost 35 euro per groep, exclusief verplaatsingskosten. Op basis van het aantal groepen per schooljaar wordt automatisch een korting toegepast. Informeer hier zeker naar wanneer u onze vorming aanvraagt.

Inhoud

De inhoud van de vorming wordt steeds in overleg bepaald. Misschien wilt u dat een bepaald onderwerp uitgebreider aan bod komt? We bekijken samen met u wat mogelijk is. Enkele weken voor de vormingsdag bezorgen we u via e-mail het programma van de vorming.

Locatie

Onze vorming kan zowel op school als een andere locatie doorgaan. De enige voorwaarde is dat er een voldoende groot lokaal wordt voorzien. Afhankelijk van de afsproken methodieken kan ook een video- en geluidsinstallatie nodig zijn. We kunnen u helpen in het zoeken van een geschikte locatie en/of het voorzien van de nodige apparatuur.

Vorming aanvragen

Hoe vroeger u een vorming aanvraagt, hoe groter de kans dat de gewenste datum nog vrij is. Om organisatorische redenen vragen wij u om de vorming minstens een maand vooraf aan te vragen. Latere aanvragen proberen we uiteraard ook nog in te plannen, maar dat lukt helaas niet altijd.

Vragen over vorming?

 • Hoeveel kost vorming?

  De kostprijs voor vorming bestaat uit 2 delen: een tarief per groep en een verplaatsingsvergoeding. Het tarief per groep wordt bepaald op basis van het aantal groepen dat je per jaar (van 1 september t.e.m. 31 augustus) hebt aangevraagd. De vormingen in verschillende groepen moeten dus niet op dezelfde datum doorgaan. Scholen met meerdere vestigingen beschouwen we als één school. 

  Groepen 1 en 2: 35 euro/groep
  Groepen 3 t.e.m. 5: 30 euro/groep
  Groepen 6 t.e.m. 10: 25 euro/groep
  Vanaf groep 11: 20 euro/groep

  De verplaatsingsvergoeding bedraagt 0,20 euro per kilometer.

  Voor scholen die doorheen het jaar projecten organiseren rond gender- en seksuele diversiteit, kunnen nog extra kortingen worden toegekend. Je kunt ons hiervoor contacteren via vorming@toeterniettoe.be.

 • Hoelang op voorhand moet vorming worden aangevraagd?

  Hoe vroeger je een vorming aanvraagt, hoe groter de kans dat de gewenste datum nog vrij is. We raden daarom aan om een vorming minstens een maand vooraf aan te vragen.
  Wil je de vorming toch binnen de maand organiseren? Laat het ons weten en we proberen ons alsnog vrij te maken.