Informatie voor leerlingen

image description

Kunnen holebi- en transjongeren openlijk uitkomen voor hoe zij zich voelen op jouw school? Heeft jouw school wel aandacht voor gender- en seksuele diversiteit? En pakt ze dat op een leuke of net heel technische manier aan?

Helaas ervaren jongeren ook anno 2019 nog steeds geen veilige schoolomgeving om hun coming-out te doen. Samen kunnen we daar iets doen, bijvoorbeeld met vorming maar ook met acties op school.

Gay Straight Alliance

In West-Vlaanderen loopt al even het project 'Gay Straight Alliance' ofwel GSA. Leerlingen én schoolleiding engageren zich om acties te organiseren om seksuele diversiteit bespreekbaar en zichtbaar te maken. Wij willen zo'n acties ook opstarten in de Vlaamse Ardennen. Denk je dat jouw school de ideale testcase kan zijn? Geef ons een seintje via vorming@toeterniettoe.be.

Vorming?

Neen, geen saaie theoretische les waarin we je uitleggen dat homoseksualiteit geen keuze is of duidelijk maken dat niet alle lesbiennes truckchauffeur zijn. Wel een leuk groepsgesprek waarin je best al eens een andere mening dan de rest mag hebben. Meestal hoor je van de vormingsvrijwilliger ook hoe die zijn of haar coming-out heeft ervaren.
Organiseert jouw school zo'n vormingen niet en wil jij daar werk van maken? Met onderstaand formulier kan je ons vertellen hoe jouw school omgaat met gender- en seksuele diversiteit. Op basis van jouw melding contacteren we jouw school om samen tot een oplossing te komen.

Hoe doet jouw school het?

Mijn gegevens
We vragen jouw gegevens om je op de hoogte te kunnen houden van het contact met jouw school.
We geven deze gegevens nooit door aan jouw school, tenzij je hiervoor uitdrukkelijk jouw toestemming geeft.