Zelf aan de slag?

image description

Publicaties

Er zijn heel wat interessante publicaties die u kunnen helpen om uw les voor te bereiden. Denk maar aan de folders "Alles wat je altijd al wilde weten over holebi's" en "Alles wat je altijd al wilde weten over transgenders", uitgegeven door Çavaria. Ook de zakboekjes "Jongen Jongen", "Meisje Meisje" en "Jongen Meisje" van Wel Jong Niet Hetero kunnen zeker een meerwaarde bieden. Al deze publicaties kunt bestellen via onze webwinkel.

Getuigenis

U kunt ons ook contacteren voor een getuigenis in de klas. Deze getuigenis biedt zeker een meerwaarde aan het bespreken van het onderwerp en geeft de leerlingen een blik over hoe het coming-out en coming-in proces van de getuige zijn verlopen. Contacteer ons zeker via vorming@toeterniettoe.be of 055 580 155 voor meer informatie.

Nieuwsbrief

Vier- tot zesmaal per jaar versturen we onze onderwijsnieuwsbrief met informatie en tips over hoe u aan de slag kunt met seksuele oriëntatie en gender in de klas of op school. We sturen deze nieuwsbrief naar alle middelbare scholen in de Vlaamse Ardennen. U kunt zich hier ook individueel inschrijven met uw eigen mailadres.

School uit de kast

Op de website schooluitdekast.be vindt u als leerkracht alle nuttige informatie over hoe u in de klas aan de slag kunt met de thema's gender en seksuele diversiteit.

Vragen over vorming?

 • Hoeveel kost vorming?

  De kostprijs voor vorming bestaat uit 2 delen: een tarief per groep en een verplaatsingsvergoeding. Het tarief per groep wordt bepaald op basis van het aantal groepen dat je per jaar (van 1 september t.e.m. 31 augustus) hebt aangevraagd. De vormingen in verschillende groepen moeten dus niet op dezelfde datum doorgaan. Scholen met meerdere vestigingen beschouwen we als één school. 

  Groepen 1 en 2: 35 euro/groep
  Groepen 3 t.e.m. 5: 30 euro/groep
  Groepen 6 t.e.m. 10: 25 euro/groep
  Vanaf groep 11: 20 euro/groep

  De verplaatsingsvergoeding bedraagt 0,20 euro per kilometer.

  Voor scholen die doorheen het jaar projecten organiseren rond gender- en seksuele diversiteit, kunnen nog extra kortingen worden toegekend. Je kunt ons hiervoor contacteren via vorming@toeterniettoe.be.

 • Hoelang op voorhand moet vorming worden aangevraagd?

  Hoe vroeger je een vorming aanvraagt, hoe groter de kans dat de gewenste datum nog vrij is. We raden daarom aan om een vorming minstens een maand vooraf aan te vragen.
  Wil je de vorming toch binnen de maand organiseren? Laat het ons weten en we proberen ons alsnog vrij te maken.