Vrijwilligers en externen werken samen via Microsoft Teams

Toeterniettoe • 22 juni 2020

Toeterniettoe beschikt al vele jaren over mogelijkheden om van thuis uit te "vrijwilligen." Elke vrijwilliger beschikt bijvoorbeeld over een Microsoft 365 account en toegang tot het telefoonnetwerk.

Toen het Coronavirus ons land tot een lockdown (light) verplichtte, werd de uitrol van Microsoft Teams vervroegd. Via deze nieuwe samenwerking- en communicatietool kunnen vrijwilligers chatten en (video)bellen met elkaar; zo blijft de algemene telefoonlijn vrij. Ze kunnen er ook samenwerken aan bestanden, actieplannen maken, wiki's beheren enzoverder.

In april activeerden we de mogelijkheid om te communiceren met externe organisaties die Microsoft Teams of Skype voor Bedrijven gebruiken, zodat overleg opnieuw mogelijk werd. Deze zomer voorzien we een algemene uitrol naar Skype. Vanaf dan zullen onze vrijwilligers ook met niet-zakelijke Skype-gebruikers kunnen chatten en (video)bellen.

Momenteel onderzoeken we ook de mogelijkheid om een algemeen contactadres voor Skype-gebruikers te voorzien. Op die manier kunnen we onze bereikbaarheid verhogen. Wordt ongetwijfeld vervolgd...