Toeterniettoe verenigt jongeren ook online

Toeterniettoe • 28 mei 2020

Toeterniettoe heeft haar nieuwe webplatform gelanceerd op www.toeterniettoe.be. Met dit platform biedt Toeterniettoe een veilige omgeving waar LHBTIQ+-jongeren met elkaar in contact kunnen komen.

Het project werd eind 2018 opgestart binnen het meerjarenplan van de organisatie en past binnen de doelstellingen om jongeren continu - zowel offline als online - te verenigen. Na een uitgebreide technische en inhoudelijke analyse en een bevraging bij de doelgroep, startte de ontwikkeling in november 2019.

Het jongerenplatform werkt zoals elke andere sociale netwerksite: na het aanmaken van een account kunnen geregistreerde gebruikers er berichten posten, evenementen en groepen toevoegen, reageren op elkaars topics en elkaar privéberichten sturen. De komende maanden zullen er ongetwijfeld nog functionaliteiten bij komen. Gebruikers van het platform kunnen hun ideeën trouwens zelf online toevoegen of die doormailen naar de vereniging.

Het platform is voorbehouden voor de doelgroep van Toeterniettoe; jongeren t.e.m. 30 jaar. Er is een actieve leeftijdscontrole voorzien zodat er een veilige omgeving wordt gegarandeerd. Zo kunnen jongeren er op een laagdrempelige manier hun verhaal en vragen posten en reacties van andere gebruikers krijgen. Ook de toegevoegde inhoud en reacties worden actief opgevolgd door moderatoren.

Het nieuwe platform biedt niet enkel een veilige omgeving voor jongeren. Toeterniettoe verwacht dat er via het webplatform ook nieuwe ideeën en projecten worden opgestart om seksuele diversiteit en genderdiversiteit zichtbaar en bespreekbaar te maken in de regio. Via gebruikersgroepen kunnen ze discussiëren over specifieke thema's of hun idee verder uitwerken. Die groepen kunnen publiek zichtbaar zijn, maar evengoed worden afgeschermd voor niet-leden.