Vlaamse en Waalse LHBT-jongeren als 'Youth 4 Equality' naar gaypride Brussel

image description
image description

Vlaamse en Waalse LHBT-jongeren als 'Youth 4 Equality' naar gaypride Brussel

De Vlaamse jongerenorganisatie Wel Jong Niet Hetero, de Waalse LHBT-studentenkoepel Les CHEFF en de lokale LHBT-jongerengroepen slaan de handen in elkaar; op 16 mei nemen ze samen deel aan de Parade @ Pride in Brussel.

De LHBT-jongeren dragen de slogan 'Youth 4 Equality' (jongeren voor gelijkheid) mee. "WJNH, Les ChEFF en de lokale groepen hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een nieuw concept waarmee we samen zullen deelnemen aan de Pride: onder de gemeenschappelijke boodschap 'Youth 4 Equality' zullen we met een eigen jeugdwagen aanwezig zijn op de Pride!", klinkt het.

"Alle jongerengroepen van WJNH en Les CEFF zijn welkom op de jeugdwagen om er een stevig feestje te bouwen en tegelijk ook elkaar beter te leren kennen. Over gemeentegrenzen en taalgrenzen heen werken we immers aan hetzelfde doel: LHBT-jongeren in ons land een plaatsje geven. Samen met alle jongeren in al hun verscheidenheid, verenigen we ons in het streven naar gelijkwaardigheid: gelijke rechten en kansen voor LHBT-jongeren in ons land en daarbuiten! Dat is waar Youth 4 Equality voor staat."

Naast de fysieke aanwezigheid met een 16m-lange vrachtwagen tijdens de gaypride, zijn er een website,  Facebookpagina, en  Twitteraccount. Je kan de actie extra in de kijker zetten met de hashtag #Y4E.

Bron: ZiZo-online

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.