#RainbowYourSelfie-campagne van start met eerste GSA!

image description
image description

#RainbowYourSelfie-campagne van start met eerste GSA!

Het KA 1 Brugge centrum gaf op maandag 9 mei het startschot van de #RainbowYourSelfie-campagne van çavaria, de koepel van holebi- en transgenderverenigingen. De Gay-Straight Alliance (GSA) van de school nam het voortouw en moedigde de leerlingen, leerkrachten en directie aan om regenboogselfies te maken. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn op school, ongeacht je seksuele oriëntatie of genderidentiteit. Dat is de boodschap die #RainbowYourSelfie uitdraagt.

'Je bent hetero en cisgender tot je uit de kast komt als holebi of transgender', zegt çavariawoordvoerder Jeroen Borghs. 'Het onderwijs is de plek bij uitstek om deze heteronorm en cisgendernorm in vraag te stellen.' #RainbowYourSelfie brengt het onderwerp op een speelse manier de school binnen en opent het debat.

Eerste West-Vlaamse GSA

De campagne werd gelanceerd samen met de Gay-Straight Alliance (GSA) van het KA 1 Brugge Centrum. Een GSA is een groep van leerlingen en leerkrachten die ervoor zorgt dat iedereen op school zichzelf kan zijn. Of je nu hetero, homo, lesbisch, bi, cis- of transgender bent. 'Het is fantastisch om te zien hoe enthousiast de GSA-jongeren zijn', zegt Jeroen. 'Het toont aan dat vertrekken vanuit de jongeren zelf het beste werkt om het welzijn van holebi's en transgenders op school te verbeteren.'

Prijs voor beste regenboogselfie

Geef diversiteit een gezicht! Leerlingen, leerkrachten en directies kunnen nog tot 17 mei hun regenboogselfies uploaden op de Facebook-pagina van #RainbowYourSelfie. De mooiste foto valt in de prijzen! De campagne eindigt op 17 mei, de Internationale Dag Tegen Holebi- en Transfobie (IDAHOT).

Hilde Crevits geeft goede voorbeeld

De leerlingen van het KA 1 Brugge centrum hebben hun beste beentje al voorgezet. Ook Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) verspreidde al een regenboogselfie. 'Het is mooi om te zien hoe minister Crevits stereotypen wil doorbreken en van het onderwijs een plaats wil maken waar iedereen zichzelf kan zijn', besluit Jeroen.

Bron: Çavaria vzw
Foto: Yasmine Couffez