Handleiding

We vullen deze handleiding nog verder aan.
Kom binnenkort zeker nog eens een kijkje nemen voor uitgebreidere informatie.

Eenmaal aangemeld op het jongerenplatform vind je heel wat mogelijkheden om te communiceren met andere gebruikers. Hieronder vatten we deze mogelijkheden samen.

Activiteitenstroom ("stream")

Na het inloggen krijg je de activiteitenstroom van het jongerenplatform te zien. Daar zie je de activiteiten van jezelf en andere gebruikers. Naast de algemene activiteitenstroom vind je er ook een op de profielpagina van andere gebruikers en binnen de gebruikersgroepen.

Groepen

Met groepen kan je berichten delen en evenementen organiseren met andere gebruikers die lid zijn van die groep. Op het jongerenplatform zijn er vier soorten groepen:

  • Publieke groep: de groepsinhoud is zichtbaar voor iedereen die de website bezoekt, zelfs als deze niet ingelogd zijn. Andere gebruikers kunnen vrij lid worden van de groep.
  • Open groep: de groepsinhoud is zichtbaar voor andere gebruikers van het jongerenplatform, maar niet voor anonieme bezoekers. Andere gebruikers kunnen vrij lid worden van de groep.
  • Besloten groep: de groepsinhoud is enkel zichtbaar voor leden van de groep. Andere gebruikers kunnen zich niet zelf aanmelden om lid te worden van de groep.
  • Geheime groep: de groep en de groepsinhoud zijn enkel zichtbaar voor leden van de groep. Andere gebruikers kunnen enkel lid worden op uitnodiging.

Onderwerp

Onderwerpen maken het mogelijk om informatie te delen en discussies te starten met andere leden van het jongerenplatform. Elk onderwerp is gekoppeld aan het profiel van de gebruiker die het heeft gemaakt. Onderwerpen kunnen ook aan een groep worden gekoppeld.

Evenement

Evenementen maken het mogelijk om activiteiten te organiseren, zich in te schrijven en activiteiten te bespreken met andere gebruikers van het jongerenplatform. Elk evenement is gekoppeld aan het profiel van de gebruiker die het heeft gemaakt. Evenementen kunnen ook aan een groep worden gekoppeld.

Profiel

Elke gebruiker heeft een profiel waar je een foto, contactgegevens, beschrijving enzoverder kunt delen. Informatie in het profiel kan worden gebruikt om je te vinden in het jongerenplatform.

Account

Je account bevat informatie die wordt gebruikt om met het systeem te communiceren, zoals e-mailadres, aanmeldingsgegevens en hoe je door het platform op de hoogte wilt worden gehouden.

Meldingen

Wanneer er nieuwe activiteiten op het jongerenplatform gebeurt die op jou betrekking hebben, ontvang je hiervan een melding in de navigatiebalk. In je accountinstellingen kan je er voor kiezen om e-mailmeldingen te ontvangen wanneer je niet bent aangemeld op het platform. Je kunt de meldingsinstellingen makkelijk aanpassen via jouw accountinstellingen. 

Opmerking / Reactie

Deel je mening over een onderwerp of evenement door een opmerking te plaatsen. Je kunt ook reageren op opmerkingen van andere gebruikers.

Posten

Je kunt een bericht achterlaten voor de alle gebruikers, een specifieke gebruiker of een groep door een bericht op de respectievelijke activiteitenstroom te plaatsen.

Vermelding

Je kunt de aandacht trekken van of een ander lid op de hoogte brengen van je activiteit met behulp van de vermeldingsfunctie. Voer het @ symbool in bij een opmerking, bericht of antwoord en begin de naam te typen. Selecteer de gebruiker in de vervolgkeuzelijst die verschijnt en hij/zij ontvangt een melding over deze activiteit.

Vind ik leuk

Met deze functie kun je aangeven dat je een onderwerp, evenement, opmerking, bericht of reactie leuk vindt. Klik op het open hartpictogram om inhoud leuk te vinden. De maker van de inhoud ontvangt een melding.

Privébericht

Stuur een andere gebruiker een privébericht. Ga naar het enveloppepictogram in de navigatiebalk om berichten te verzenden en meldingen te bekijken. Je kan een privébericht snel versturen via het profiel van een gebruiker.